Nocilla casolana sense sucre

Un pot de nocilla conté un 56% de sucre, és a dir, més de la mitat és SUCRE. El el següent enllaç podreu veure quina és la quantitat màxima recomanada per la OMS de sucre al dia, quins efectes té per a la nostre salut i com el podem substituir per opcions més saludables.

En aquesta recepta he utilitzat el dàtil, una fruita que conté sucre(fructosa) però no produeix el mateix efecte que el sucre refinat en el nostre cos. Per cada 100 grams de dàtils ens aporta 8 grams de fibra; aquesta fibra farà que disminueixi l’índex glucèmic, és a dir, la fructosa del dàtil passarà de forma més dosificada a la nostra sang. A més a més ens aporta Ferro, Fòsfor i Calci.

Ingredients:

 • 200 grams d’avellanes (les podeu comprar torrades o crues). Millor comprar-les torrades i pelades.
 • 12grams cacau pur en pols
 • 15g oli d’oliva verge extra
 • 60 ml beguda vegetal/llet.( Jo he utilitzat llet de civada perquè és més dolça).
 • 15g pasta de dàtils (comprar dàtils sencers).

Elaboració:

 1. Posar els dàtils en remull com a mínim 30 minuts.
 2. Triturar els dàtils juntament amb una mica d’aigua fins que quedi un pasta. ▶️Reservar 15g i la resta guardar-ho en un pot de vidre per endolcir properes receptes
 3.  En cas de comprar avellanes crues ➡️ Torrar-les a la paella. Si ja les heu comprat torrades i no cal pelar-les ➡️ Triturar-les fins que ens quedi una crema. S’ha de tenir paciència, ja que potser tarda una mica.
 4.  Afegir la resta d’ingredients (pasta de dàtils, cacau, oli d’oliva verge extra i beguda vegetal) i triturar-ho tot fins que quedi ben integrat.
 5. Guardar en un pot de vidre hermètic.
 6. Agafar un tros de pa integral i untar-lo amb la crema. Tallar un plàtan a trossos per sobre i a menjar!